du er her: hjem / reisemater

Reisemåter

Til Sardinia

Det er mange mulige måter å ta seg til Sardinia på. Hvilken som er best, kommer an på hvor mye tid en har til disposisjon, og om en vil reise direkte eller ønsker at reisen skal være en del av ferieopplevelsen.

Med fly

Fra mars/april til et stykke ut på høsten, går det direktefly mellom Norge og Sardinia! Ryanair flyr fra Torp til Alghero og fra Rygge til Cagliari. Fra tidlig på sommeren (juni) flyr Norwegian fra Oslo Gardermoen til Olbia. Også SAS flyr til Sardinia, som oftest, men ikke alltid! med en mellomlanding. 

Et alternativ er å fly til Roma med f.eks. Norwegian. Derfa er det mange avganger daglig videre til Sardinia, med for eksempel Alitalia, Flyairone eller Meridiana. Sjekk for avganger til Cagliari (hovedstad, sør på Sardinia) eller til Alghero (nord på øya).  

Med ferge

Ønsker du å gjøre litt mer ut av reisen, kan du ta tog til Chivitavecchia (ca.1 time nord for Roma), og ferge over til Olbia på Sardinia. Det går også ferge fra Genova i Nord-Italia til Porto Torres på Sardinia.

En annen mulighet er med ferge fra Nice i Frankrike til Ajaccio på Korsika, buss til Bonifacio og så båt til Santa Teresa på nordspissen av Sardinia. Om sommeren går det også direkteruter med ferge fra Toulon og Marseille i Frankrike til Porto Torres.

Ferger til Italia og Sardinia er samlet på denne norske portalen: Directferries

Og når du vel har ankommet øya og skal videre til Seneghe foreslår vi leiebil ...

Seneghe ligger lagelig til, så og si på midten av øya. Fra flyplassene i Cagliari i sør og Alghero i nord, tar det ca. 1 t 45 min å kjøre til Seneghe. Fra Olbia i øst tar det ca. 2 timer. Jeg anbefaler å bestille leiebil før ankomst. Det blir rimeligere, og du vet at bilen står klar. Du kan bestille hos hvilket som helst av de store leiebilselskapene. Her er ellers et selskap jeg har gode erfaringer med: Holiday autos

... men du kan også ta deg fram med offentlig kommunikasjon...

Det er gode buss- og togforbindelser til Oristano fra både nord, øst og syd på øya. Fra Oristano går det lokalbusser til Seneghe, eller du kan ta taxi det siste stykket. 

Bussruter: ARST Sardenga

Togruter: TrenItalia

... eller med taxi ...

Om ønskelig kan jeg ordne taxitransport fra flyplassen/fergestedet til Seneghe. Dersom dere er flere som reiser sammen, kan det være en både god og rimelig løsning. Taxisjåføren i Seneghe tar også turoppdrag, og kan være et alternativ til de som ikke måtte ha lyst å kjøre selv, men allikevel vil ta seg dit det ikke går offentlig transport.