du er her: hjem/nærområde

Nærområde

Seneghe

Kirken Casa con Cielo ligger i landsbyen Seneghe nær Sardinias vestkyst. Landsbyen med ca. 2000 innbyggere, har en vakker kirkekuppel som kjennemerke.

Seneghe har en rik festivaltradisjon med karneval i februar, påskefeiring i mars/april og helgenfest med hesteparade og kappritt rundt middelalderkirka St. Catherina i begynnelsen av juli. Olivenoljens dag markeres på høsten. I alle landsbyene i området arrangeres en rekke helgenfeiringer og landsbyfester hele året rundt!

Det er rik tilgang på solmodne frukter og grønnsaker av alle slag. Seneghe er spesielt godt kjent for sin smakfulle og premierte olivenolje.

Landsbyen troner på en åskam med vid utsikt over grønt sletteland og olivenlunder, beitemarker, fjell- og skogsterreng.

Oristano

Fra Seneghe ser du ned til Middelhavskysten: Oristanobukta med St.Marco-halvøya som stikker ut i havet ved ruinene av oldtidsbyen Tharros. Man kan også besøke mange andre fortidsminner i området, nuhragiske, fønikiske og romerske.

Provinsen Oristano har en kyst med milevis av flotte strender. Sinis-halvøya er et stort fredet våtmarksområde, hekkested for en rekke sjeldne fuglearter. Området har ellers mye jordbruksland, skogs- og fjellterreng. Provinshovedstaden Oristano med sine tretti tusen innbyggere som ligger ca 2 mil sør for Seneghe har mange hyggelige små restauranter og kafeer.

 

SenegheSeneghe

Tharrossstranda